Melanie Riedewald

Geboren in Suriname in 1964, kwam ik op 8-jarige leeftijd naar Nederland. Al heel jong kon me niet voorstellen dat het leven niet meer inhield dan wat ik zag. Ik ging daarom op zoek naar antwoorden. Mijn zoektocht ging langs diepe dalen. Ik merkte echter dat al mijn ervaringen me iets leerden. Ze gaven me richting. Ik zag een patroon. Een ontwikkelingspatroon welke maakte dat ik begreep hoe iedereen zelf bewust kan werken aan zijn/haar spirituele groei. Het gaf me de mogelijkheid om anderen te helpen met hun eigen zoektocht en groei.

Onze ontwikkeling verloopt zodanig, dat we uiteindelijk allemaal op het punt komen, waarop we beseffen dat het ware geluk in Verbondenheid, Eenheid zit. Iedereen is op weg naar dit inzicht, de Waarheid.
Vaak wordt gedacht dat slechts één geloofsovertuiging hiertoe leidt. Dat is niet juist. Er zijn zogezegd meerdere wegen die naar Rome leiden. Er is echter maar één Rome. Dat wil zeggen dat je op verschillende manieren tot de Waarheid kunt komen. Er is echter maar één Waarheid.
We volgen allemaal onze eigen unieke weg daarheen. Dat kan zijn als Moslim, Christen, Boeddhist of een andere, niet religieuze weg.
De manier waarop iemand met zichzelf en anderen omgaat, laat zien hoe ver ze zijn op die weg.

Ik ben geen medium. Spiritualiteit is een hele nuchtere en logische manier om zonder te ‘handelen’ het doel dat we allemaal nastreven, namelijk gewoon gelukkig zijn, te bereiken.

“Wijsheid is de kunst om zó te leven dat wij het geluk van onszelf én van anderen het meest bevorderen” (Allard Pierson)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.